Malcolm in the Middle Voting Community Forum Episode Guide Gallery Watch & Download Episodes Home FAQ About Contact Home Store
Page 1 of 10 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 100

Thread: Malcolm in the Middle HD Episodes?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Age
    22
    Posts
    42

    Default Malcolm in the Middle HD Episodes?

    Malcolm in the Middle HD Episodes FAQ
    Last edited by live4mitm; Apr 5, 2010 at 05:57 PM.

  2. #2
    Junior Member Seosamh's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    29

    Default

    i think i can answer 1 question season 4 - 7 are in HD

    CLICK HERE 4 FUNNY MITM QUOTES WITH PICTURES LIKE THE ONE ABOVE

  3. #3
    Site Administrator tjpeople's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Oxford (sometimes Cardiff)
    Age
    26
    Posts
    4,565

    Default

    live4mitm, we all want all the episodes in HD but just asking enough times doesn't make it happen. This is what would need to happen for us to get all the episode in HD.


    1. A massive MITM fan, who loves the show enough to put the time & money into do this
    2. Able to receive MITM in HD (few channels air it in HD)
    3. Has the money to pay to get the HD channel ($100/month probs)
    4. Has the equipment to receive it (Around $150)
    5. Has the equipment to record it (over $100+)
    6. Has the equipment and knowledge to decrypt the broadcast (can be very tricky)
    7. Has the PC power to encode the raw files to x264 (or similar) ($1500 at least and many hours per episode)
    8. Then has to wait till every episode has aired, this could take months maybe a year
    9. Has highspeed internet upload, we are talking 0.5-1GB per episode thats 75-150GB for all episodes. At most people's internet upload speed that would take a month or more of constant upload.

    So the main factors are time, money and skill.

    I have the skill to pull this off, also the commitment and probs the time. However I nowhere near have enough money.

    The costs depends how you record, for me to do it:

    You need SKY HD - 50 for BOX and 30ish/month to get the channel.
    A spare PC, which I have but probs not high spec ennough, so maybe 400 for a new one.
    Technotrend S2-3200 PCI card w/ CI addon (Special PCI card to take Satalitle cable in) 120
    T-Rex v4.6 CAM module (for decrpting signal) 100
    I already have an 8core Mac Pro so encoding isn't an extra cost.

    Total costs (est): 650 + on going 30/month. Say I can get all episodes in 6 months. Thats 180, so total = 830

    However I think SKY would have to be a minimum 12 months contract so even more like 1000 total.

    Now if people are willing to donate to cover my costs then I'd do it. But thats never going to happen.

    Another (possibly) cheaper option is to find (one of the few) people who is already setup. Then pay them to do it. No idea what they would expect, but still its a lot of time.

    Who knows, somebody may come along one day and have done it already if so contact me and we can work something out. Or if you can help us out also contact me.

    If people are seriously interested in donating to get this done, say how much your willing to pledge and we can see if it will work.
    Last edited by tjpeople; Jun 6, 2009 at 06:00 PM.
    Need help? Email Me Here

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Age
    22
    Posts
    42

    Default

    Hey, thanks tjpeople for the answer, I knew that it needs a lot of equipment and money. Maybe there will no normal person record it, but i thought of a warez release group. For example there is a german warez website where you can download complete shows in HD for example Lost or King of Queens they even do 1080p releases. So for them it wouldn't be a big thing to do that, but I don't know how to contact people from the warez scene or where to request it.

    Off Topic: I really like that you have a Mac Pro I have a MacBook Pro
    Last edited by live4mitm; Jun 6, 2009 at 06:58 PM.

  5. #5
    Site Administrator tjpeople's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Oxford (sometimes Cardiff)
    Age
    26
    Posts
    4,565

    Default

    There is a major difference between MITM and the likes of Lost or King of Queens.

    With lots of TV shows there are Blue-Ray discs available. So all you have to do is buy them and rip them. For anything thats aired in the last 2ish years are recorded in HD when they air for the FIRST time. Only season 6 and 7 where broadcast in HD when they first aired and at the time (nearly) nobody was recording in HD.

    If new MITM was airing today, we would have HD episodes no problem.

    Since then other seasons have aired in HD, but this is re-runs. Scene (Warez) groups arn't really interested in re-runs. They have more than enough to keep themselves busy with NEW airings.

    You have to remeber MITM finished in 2006, most people assume its on DVD so don't think "oh lets record MITM off the TV".
    Need help? Email Me Here

  6. #6
    Senior Member Lparsons7981's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Massachusetts-USA
    Age
    26
    Posts
    134

    Default

    I'm not really sure of how it works, but seasons 1-5 can never be in HD I thought because they weren't actually filmed using HD cameras?

    I was dissapointed to not be able to find the season 1 DVDs at my local Best Buy today, they are usually good with T.V DVDs. God knows they had quite a few copies of "Commander in Chief"

    Guess it's Amazon.com for me.

  7. #7
    Site Administrator tjpeople's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Oxford (sometimes Cardiff)
    Age
    26
    Posts
    4,565

    Default

    When you buy it on amazon help the site out by using this link to amazon. Or via our amazon store! http://malcolminthemiddle.co.uk/store

    I'm pretty sure all season will have been filmed on film. Film is in itself HD. So all episodes if they want could be HD, I'm not exactly sure how many seasons they actually broadcast in HD. But they could do them all.
    Need help? Email Me Here

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Age
    22
    Posts
    42

    Default

    Yes, all seasons were filmed on Film with Panavision Cameras, so they could broadcast all in HD. So I think we have to wait like you just said, until somebody does the work for us and then we contact each other here.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London, UK
    Age
    24
    Posts
    292

    Default

    Quote Originally Posted by Seosamh View Post
    i think i can answer 1 question season 4 - 7 are in HD
    That's not really true, I explain why.

    Those HDTV (which LOL released) aren't High Defition, they have 600x352 or sort of and simplifying it's the standard defition.

    Only the real HDTV-720P (1280x720) round up to 500MB-1GB (depends on the bitrate) size not 175MB.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Age
    22
    Posts
    42

    Default

    Quote Originally Posted by MITM_Fan View Post
    That's not really true, I explain why.

    Those HDTV (which LOL released) aren't High Defition, they have 600x352 or sort of and simplifying it's the standard defition.

    Only the real HDTV-720P (1280x720) round up to 500MB-1GB (depends on the bitrate) size not 175MB.
    We knew that the episodes that you can download on the internet aren't HD, we were talking about if they are airing in HD on TV so someone could record them.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •